023 315 366 Radno vrijeme PON-PET   08:00 - 20:00,    SUB   08:00 - 13:00

Vozački ispit


Što čini vozački ispit?

Vozački ispit čini jedinstvenu cjelinu i sastoji se od nastavnih predmeta:

  • Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP)
  • Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći (PPP)
  • Upravljanje vozilom (UV)

Tko može polagati vozački ispit?

Vozački ispit može polagati samo kandidat za vozača koji je završio osposobljavanje po propisanom programu i ako je navršio broj godina potrebnih za izdavanje vozačke dozvole za kategoriju za koju se osposobio.

Kandidat za vozača motornih vozila C kategorije i vozila H kategorije smije polagati vozački ispit ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila B kategorije najmanje godinu dana.

Kandidat za vozača motornih vozila D i D+E kategorije smije polagati vozački ispit ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila C kategorije najmanje dvije godine.

Kandidat za vozača skupine vozila B+E, C1+E i C+E kategorije smije polagati vozački ispit ako ima važeću vozačku dozvolu za onu kategoriju, u koju spada vučno vozilo najmanje godinu dana.

Naknada za polaganje vozačkog ispita

Visini naknade za polaganje vozačkog ispita utvrđuje ministar nadležan za unutarnje poslove na prijedlog ovlaštene stručne organizacije. Naknadu za polaganje vozačkog ispita snosi kandidat za vozača koji je prijavljen za polaganje vozačkog ispita.

Kandidat naknadu za polaganje ispita iz pojedinog nastavnog predmeta putem uplatnice uplaćuje Hrvatskom autoklubu na račun 2360000-1101244010.

Autoškola je dužna u prijemnom uredu na vidnom mjestu istaknuti Odluku o visini naknade za polaganje vozačkog ispita, kao i visinu naknade za ispitni sat iz predmeta Upravljanje vozilom, koja se plaća autoškoli!

Naknadu za sudjelovanje instruktora vožnje i korištenje vozila autoškole u svrhu provedbe ispita iz Upravljanja vozilom prema ugovoru kandidat plaća izravno autoškoli. Visina naknade za polaganje vozačkog ispita po pojedinom nastavnom predmetu iznosi:


Redni broj Naziv nastavog predmeta Visina naknade u kunama
 1. Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći 118,75
 2. Prometni propisi i sigurnosna pravila  147,50
 3. Upravljanje vozilom
 3.1. A, A1, A2, AM 205,00
 3.2. 236.25

U utvrđenoj visini naknade sadržan je porez na dodanu vrijednost.

Odluka o visini naknade za polaganje vozačkog ispita objavljena je u «Narodnim novinama», broj 179/04. od 17. prosinca 2004. godine.

Učilište Kalelarga